Evolution Bikerally Zln - Round 1 WBC / 27.4.2008
WBC
ROUND 7 - EXTREM SPORT BIKERALLY ŽLUTAVA 25.10.
WBC - SPECIALIZED BIKERALLY CHAMPIONSHIP 2009
wbcrally.com
Evolution Bikerally Zln - Round 1 WBC / 27.4.2008
Popis trati
Celkem se pojede 5 rychlostních zkoušek na třech tratích. Všechny tratě jsou vyloženě bikerallyové, tzn. lesní pěšiny, hodně zatáček, včetně klasických vraceček "na ruční brzdu".
RZ 1
Délka: ??? m.
Po startu čeká ridery trochu motanice mezi stromy, poté jeden z lehčích vracáků, rovinka s mírnou pravou, zhup přes lesní cestu. Poté přijde asi 200 metrová rovinka, kde se ukáží fyzické síly riderů. Po menším přírodním skoku bude rychlá pravá zatáčka a poté hned těžká levá na brzdy. Pak čeka asi 100 metrový průjezd tzv. školkou, pravý vracák a asi 100 metrová pasáž mezi stromy tak tak na řidítka a po kořenech. poté tzv. dva zhupy a dojezd do cíle. Defakto stejná jako loni.
RZ 2, 4
Délka: ??? m.
Nová trať, která se jela teď z jara při měřeném tréninku. Sice kratší, ale líbivá. Vede přímo centrem závodu přes divácky atraktivní horizonty.
RZ 3, 5
Délka: ??? m.
Po startu stejná jako RZ 1, po chvilce ale doslova skočí do "koryta" a následuje asi tak 100 metrová pasáž v bobové dráze. Výjezd z koryta a dva malé dropíky. Po klopené zatáčce čeká ridery kousek šlapavější část tratě. Po 100 metrech šlapání přijde tzv. část vracáků. Zde čekají dva rychle po sobě jdoucí vracáky, ze kterých ten druhý je opravdu hodně ostrý!!! Následuje průjezd centrem závodu a dojezd do cíle. Defakto stejná jako loni, jen jiný konec.