WBC - Specialized Bikerally Championship
WBC
ROUND 7 - EXTREM SPORT BIKERALLY ŽLUTAVA 25.10.
WBC - SPECIALIZED BIKERALLY CHAMPIONSHIP 2009
wbcrally.com
Round 5 - Základní informace pro jezdce
Pátý závod série WBC 2006 hostí město Otrokovice. Centrem závodu se stane kynologický klub Otrokovice (hned u moravní lávky - odtud probíhal vývoz při Roundu 3).

Na jezdce čekají 4 rychlostní zkoušky na dvou klasických bikerallyových tratích o celkové délce něco přes 2 000m.

Zúčastnit se může kdokoliv, není třeba žádná licence.

Je ovšem potřeba splnit následující podmínky:
  1. Každému jezdci doporučujeme se prostřednictvím on-line registrace zapsat do seznamu přihlášených. Po uzávěrce on-line přihlášek bude vytvořena startovní listina (cca dle výkonosti a předchozích výsledků) a každému jezdci bude přiděleno a rezervováno startovní číslo.
  2. V den závodu odevzdat při registraci písemnou přihlášku a zaplatit "startovné" 150 Kč. Při registraci bude každému jezdci vydáno startovní číslo a bude zapsán do seznamu převzatých jezdců. V písemné přihlášce je i prohlášení o tom, že každý jezdec závodí na vlastní nebezpečí. Za juniory do 18ti let to musí podepsat rodiče. Přihlášku lze stáhnout zde (prihlaska.doc). Přihláška bude k dispozici i na místě při registraci, ale tím že si ji vytisknete a přinesete s sebou urychlíte registarci.
  3. kolo - dobrý technický stav, což bude kontrolováno na startu 1. rychlostní zkoušky.
  4. chrániče - přilba (do 18ti let integrální), rukavice a chrániče končetin.

Den před samotným závodem, v sobotu 28.10. bude shakedown (neoficiální trénink). Od 10 hodin bude možnost potrénovat na připravené trati. Shakedown je neměřený, nepovinný, volný, bez zdravotnického nebo pořadatelského zabezpečení.
Pořadatelem závodu je organizace WBC. Pro jezdce bude připraveno občerstvení, pro nejlepší pak i věcné a finanční ceny. Profesionální časomíru zajišťuje firma Pors, zdravotní zabezpečení Záchranná služba Zlín. Každý jezdec se účastní na vlastní nebezpečí!