WBC - Specialized Bikerally Championship
WBC
ROUND 7 - EXTREM SPORT BIKERALLY ŽLUTAVA 25.10.
WBC - SPECIALIZED BIKERALLY CHAMPIONSHIP 2009
wbcrally.com
Červenka získal titul WBC
Michal Červenka ze Želechovic završil pro něj už tak úspěšnou sezónu ziskem titulu mistra ČR v bikerally. Na posledním klání devítidílného šampionátu WBC sjezdu horských kol ve stylu rally, který se jel tuto neděli ve Fryštáku, sice zaostal za vítězným Vlastimilem Hynčicou o 8 vteřin, ale i to mu k titulu bohatě stačilo. "Byl to asi nejtěžší závod sezóny, hlavně díky zrádnému povrchu. Na zmrzlé šotolině se vybržďovaly ledové plotny a tak jsem se musel neustále koncentrovat na to abych neudělal chybu," zhodnotil závod Červenka, který po závodě věnoval pohár zraněnému Michalu Kotrlovi (Michalovi přejeme brzké uzdravení...).



Jeho největší konkurent v boji o titul Vlastimil Hynčica doplatil především na neúčast ve 2 závodech seriálu, když se věnoval reprezentačním povinnostem. Poslední závod sezóny se mu však líbil a vyloženě si ho užíval. "Byl to velice pěkný a vydařený závod, super počasí, spousta diváků. Povrch byl sice zmrzlý, ale to k tomu v zimním počasí patří," neskrýval svou spokojenost tento sudoměřický jezdec. Velkým překvapením fryštáckého závodu byl Radim Paprstka, který dokonce vedl po 2. rychlostní zkoušce. Poté však chyboval a nakonec dojel jako třetí. Juniorům dominoval Martin Pešl před Konečným. Z juniorského titulu WBC se však již v předstihu radoval Aleš Janošík, který ve Fryštáku nestartoval.

Raritou pak byla účast rallyového specialisty a šestého jezdce letošní Barum rally Miroslava Caise, který pro tentokrát vyměnil své závodní Mitsubishi Lancer za sjezdové kolo značky RB. A vůbec si nevedl napoprvé špatně, když dokončil jako 23. se ztrátou 47s na vítěze.

za wbcrally.com Ondřej Kymla