Extrem Sport Bikerally Otrokovice - Round 1 WBC / 1.5.2007
WBC
ROUND 7 - EXTREM SPORT BIKERALLY ŽLUTAVA 25.10.
WBC - SPECIALIZED BIKERALLY CHAMPIONSHIP 2009
wbcrally.com
Extrem Sport Bikerally Otrokovice - Round 1 WBC / 1.5.2007
Popis trati
Celkem se pojedou 4 rychlostní zkoušky (2 tratě každá 2x). Cíl obou eRZet je hned vedle centra závodu (kynologický klub u moravní lávky). Start rychlostních zkoušek jsou pak asi 300m od žlutavského hřiště. Trať je klasická bikerallyová, tzn. kratší lehčí sjezdík. Vhodná jak pro pevňáka tak pro celopéro.
RZ 1, 2
Délka: 610 m.
Stejná trať jako při loňském Roundu 5, který předčasně ukončila vichřice. Stejně jako druhá trať vede místem odkud Tomáš Baťa na začátku 20. století splavoval hlínu na zpevnění podloží pod Otrokovicema. Díky tomu je profil trati neskutečně členitý. První půlka tratě je v prudším svahu a také zajímavější, najdete tady nějaké skočky, zrádné zatáčky a kameny. V druhé polovině je trať spíš rychlejší a šlapavější.
RZ 3, 4
Délka: 440 m.
Oproti loňsku je jiná cílová pasáž, dojezd bude přímo do areálu. Na této eRZetě najdete hodně kamenů a kořenů, jede se ze zatáčky do zatáčky, je celkem na palici si vše zapamatovat. Nechybí podjezd pod spadlým stromem, přírodní klopenka nebo přírodní horizonty. Důležité je udržet rytmus, hlavně za mokra bývá povrch dost kluzký a je těžké se vyvarovat drobných chybiček.